Terugblik? Ja, nu al

Stichting NTV Amsterdam, het bezorgde moedertje van deze site, ontstond ooit omdat de overheid een rechtspersoon nodig had om een project aan ons uit te besteden. Kennelijk accepteren ze daar geen personen van vlees en bloed als rechtspersoon. Naast een tentoonstelling die we voor hen georganiseerd hebben, wilden ze ons voorlichtingsfilms laten maken, maar door de pandemie werd ons beroep als 'contactberoep' bestempeld en mochten wij (te) vaak niet werken.

Zo ontstond uit verveling en landerigheid een site over de Nieuwmarktbuurt. We hadden toen nog geen idee dat de enige bewoners, die zich nog echt met de buurt verbonden voelen, over het algemeen hoogbejaard zijn en tot de meest humorloze Amsterdammers gerekend mogen worden, dus we hebben onze buurtverbindende activiteiten snel weer gestaakt. Toch ontstond tijdens die pandemie het idee om radio te gaan maken en onze eerste uitzendingen waren op die site over de Nieuwmarktbuurt te vinden.

Luister naar de eerste uitzending:

En de tweede uitzending:


Niet zonder gevoel voor overstatement kon je daar ook het audiobook van La Peste door Albert Camus beluisteren. In het Engels, de voertaal van veel middenstanders in de Nieuwmarktbuurt:


Dit bericht is geplaatst in en getagd . Maak een bladwijzer van de .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *